Imprimare

Supraponderalii traiesc mai mult decat persoanele cu greutate normala

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O cercetare aparuta in Journal of Medical American Association (JAMA), care analizeaza 100 de studii realizate in toata lumea, arata ca persoanele supraponderale si usor obeze traiesc mai mult decat cele cu greutate normala, in timp ce obezitatea severa creste semnificativ riscul de mortalitate, relateaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, cercetatorii au stabilit ca oamenii al caror indice de masa corporala (IMC) este cuprins intre 25 si 30, considerati supraponderali, prezinta un risc de deces cu 6% mai mic decat cei cu greutate normala (cu IMC de 18,5 - 25). La cei care sufera de obezitate usoara - cu IMC intre 30 si 35 -, riscul de mortalitate este cu 5% mai redus decat la persoanele cu greutate normala.

"Micile excese de tesut adipos ar putea constitui rezerve de energie in cazul unor boli si avea alte efecte salutare care trebuie studiate in lumina acestor ultime cercetari", noteaza doctorii Steven Heymsfield si William Cefalu de la Pennington Biomedical Research Center din Baton Rouge (Louisiana) intr-un editorial al JAMA.

Potrivit statisticilor americane, o treime din adultii din Statele Unite sunt considerati obezi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Supraponderalii-traiesc-mai-mult-decat-persoanele-cu-greutate-normala_18192/

lauff lautf laurf