Imprimare

Salina de 230.000 de lei la Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din localitatea Dobrita va avea, incepand de saptamana viitoare, una dintre cele mai moderne saline de suprafata din Romania, anunta Agerpres.

Investitia este realizata din fonduri de la Consiliul Judetean Gorj, este atribuita prin SEAP de Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", iar valoarea acesteia s-a ridicat, in urma licitatiei, la suma de 230.000 de lei.

"Este ideala pentru ameliorarea afectiunilor respiratorii si ORL, pentru eliminarea problemelor create de infectii ale tractului respirator, previne raceala si gripa, eliminarea sforaitului, cresterea imunitatii. Aceste lucruri noi le-am realizat impreuna cu o sala de kinetoterapie pentru a reusi pe parte de recuperare respiratorie sa acoperim toata paleta si ne putem lauda cu faptul ca salina este prima din tara in circuitul spitalelor de pneumoftiziologie, iar salina este a treia dupa Institutul National 'Marius Nasta' si Institutul de la Cluj", a precizat Tiberiu Tataru, managerul unitatii sanitare.

Conform sursei citate, in perioada urmatoare se vor face demersurile pentru ca Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" sa devina centru regional de diagnostic si tratare a bolilor pulmonare.

Salina, care are o capacitate de 50 de locuri, va avea doua circuite complet separate, unul pentru cei internati in spital si unul pentru persoanele care vin de exterior.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Salina-de-230.000-de-lei-la-Spitalul-de-Pneumoftiziologie-_Tudor-Vladimirescu__18197/

lauff lautf laurf