Imprimare

Nicolaescu: Decizia de inchidere a spitalelor a fost strict una politica!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Actualul ministru al Sanatatii sustine ca decizia de inchidere a spitalelor a fost una strict politica, informeaza Mediafax.

"Spitalele au fost inchise numai din decizii politice si care n-au legatura cu realitatea, n-au legatura cu cetatenii, n-au legatura cu sanatatea, n-au legatura decat cu faptul ca trebuiau sa bifeze in relatia cu FMI ca au redus un numar de paturi, ca au redus un numar de finantari catre acele spitale, bolnavii nu au contat. Eu sunt deranajat ca au fost inchise spitale fara discernamant, fara niciun fel de logica, fara niciun fel de criteriu", a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Economistul a explicat ca restructurarea sistemului spitalicesc era necesara, insa trebuia sa aiba loc abia in urma unor analize si evaluari foarte complexe. In plus, a completat Nicolaescu, un rol important este cel al autoritatilor locale.

"Din punctul meu de vedere, Ministerul Sanatatii nu trebuie sa fie moasa comunala. Ar fi absurd sa intre ministerul in peste 350 de spitale sa le spuna ce sa faca, cand sa faca, cum sa faca", a adaugat Nicolaescu.

Potrivit datelor centralizate la MS, din totalul celor 67 de spitale inchise pentru reorganizare la 1 aprilie 2011, 21 au fost transformate si functioneaza cu statutul de camin pentru ingrijirea baranilor. Alte zece unitati sanitare au fost redeschise ca spitale, iar sapte au fost reorganizate si functioneaza cu statut de centre multifunctionale.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca in 2013 spitalele vor fi platite in functie de clasificare

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu_-Decizia-de-inchidere-a-spitalelor-a-fost-strict-una-politica__18200/

lauff lautf laurf