Imprimare

Pentru prima oara, spitalele vor fi platite in functie de clasificare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incepand cu anul 2013, spitalele vor fi platite in functie de clasificare, dupa cum a tinut sa precizeze Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, citat de Mediafax.

"Vom avea tarif pe caz ponderat modificat în funcţie de clasificarea spitalului. Astăzi sunt tarife pe caz ponderat la spitale de gradul I mai mici decât la spitale de gradul IV. De aceea şi spun că nu va mai fi niciun spital de gradul I cu tarif pe caz ponderat mai mic decât spitale clasificate mai jos", a declarat ministrul Sanatatii.

De asemenea, in 2013 va fi introdus un nou program finantat din bugetul de stat pentru sectiile de anestezie si terapie intensiva pentru toate cele 53 de spitale strategice.

Referitor la spitalele care nu vor putea realiza planul de conformare, Nicolaescu a precizat ca va fi analizat fiecare caz in parte.

In ceea ce priveste neregulile pe care le-a gasit la revenirea in Ministerul Sanatatii, institutie pe care a condus-o intre anii 2005-2008, Nicolaescu a explicat ca "l-a durut capul de cate nereguli sunt, cata debandada este".

Reamintim ca peste 110 spitale au fost trecute intr-o categorie superioara cu plan de conformare, cu conditia ca pana la 1 ianuarie 2012 sa fie rezolvate problemele din acest plan.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pentru-prima-oara_-spitalele-vor-fi-platite-in-functie-de-clasificare_18199/

lauff lautf laurf