Imprimare

Sase tineri din domeniul medical, finalisti la Gala LSRS 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) va premia astazi studentii si doctoranzii romani care au avut rezultate remarcabile in diaspora in anul universitar 2011/2012. La fel ca si in anii precedenti, printre cei nominalizati la Gala se numara si tineri implicati in domeniul medical, sase la numar.

Cea mai disputata categorie de catre medicinisti este Studentul Anului in Romania. Cinci studenti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie au intrat in finala categoriei mentionate.

Luisa Georgiana Baca este studenta in ultimul an la Facultatea de Medicina din UMF Bucuresti, fiind colaborator in laboratorul de cardiologie moleculara al profesorului Zoltan Arany de la Harvard Medical School. Tanara studenta a coordonat cel mai mare proiect national anual de educatie medicala din Romania, precum si Congresul National pentru Studenti si Tineri Medici, editia 2011. In prezent, Luisa Baca este directorul international al departamentului de Educatie Medicala al IFMSA (federatia internationala a asociatiilor studentesti la medicina, n.red).

Bodea Flaviu este student al Facultatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca.

"In viata intalnim oameni care ne marcheaza caracterul si influenteaza potentialului nostru, facandu-ne sa-l exploram. Invatam ca nu suntem cu nimic mai deosebiti fata de altii, dar ca prin ceea ce avem in noi putem fi mai mult decit…simpli oameni. Asemenea persoane mi-au umplut anturajul si m-au invatat sa dau mai departe, investind in altii. Dupa „o viata” de student la medicina, urmeaza o alta „viata” de medic rezident si lista poate continua, cu fiecare capitol, responsabilitatea crescand si asteptarile de la cei din jur odata cu ea", spune Flavius in autodescrierea pe care a trimis-o organizatorilor.

Al treilea nominalizat la categoria Studentul Anului in Romania este Calin Alexandru, actualul presedinte al Scientific Organization of Medical Students (SOMS) si student in anul VI la UMF Bucuresti. Alexandru a avut posibilitatea de a lucra la Panum Institute of Neuroscience and Pharmacology, la Massachusetts General Hospital si la Harvard Medical School.

Alexandra Dolfi este studenta in anul V la Facultatea de Medicina Generala din cadrul UMF Bucuresti. Si-a inceput activitatea de cercetare in laboratorl de neurostiinte, unde a analizat mecanismele ischemiei si comei anestezice la sobolan. Rezultatele au fost prezentate la congrese nationale si internationale.

Nedescu Liana a absolvit aceeasi universitate, in prezent fiind doctorand in Fiziologie si Neurostiinte in cadrul institutiei de invatamant superior medical. Sustine ca momentan nu vrea sa plece din Romania si e convinsa ca a avut ceva de invatat din fiecare experienta pe care a avut-o.

Sergiu Pasca a absolvit Universitatea de Medicina din Cluj si a beneficiat in urma cu patru ani de o bursa IBRO cu distinctia Outstanding. In momentul de fata, medicul isi efectueaza studiile postdoctorale la Universitatea Stanford. Pasca a fost prim autor al unui studiu publicat in Revista Nature.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sase-tineri-din-domeniul-medical_-finalisti-la-Gala-LSRS-2013_18202/

lauff lautf laurf