Imprimare

Cursuri de radiologie interventionala pentru medicii dentisti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Medicilor Dentisti Oradea organizeaza in perioada 15 - 17 martie 2013 un curs de Radioprotectie in radiodiagnostic si radiologie interventionala. Cursul se adreseaza medicilor dentisti, medicilor de medicina muncii, medicilor de familie, medicilor specialisti care sunt ordonatori de proceduri radiologice, fizicienilor medicali, inginerilor, precum si personalului care desfasoara activitati in domeniul nuclear si cadrelor sanitare medii.

Conform unui anunt, programul urmareste ca participantii sa inteleaga natura si proprietatile radiatiilor ionizante; sa cunoasca principalele marimi si unitati dozimetrice; sa poata face masuratori dozimetrice de supraveghere a zonei; sa cunoasca cerintele de baza de protectie si securitate radiologica; sa inteleaga si sa aplice principiile de baza ale radioprotectiei; sa se familiarizeze cu conceptele de asigurarea si controlul calitatii in radiodiagnostic; sa fie capabili sa evalueze riscurile potentiale care decurg din utilizarea surselor de radiatii in domeniile mai sus amintite.

In ceea ce priveste structura programului, acesta consta in prelegeri teoretice (exercitii comune, discutii), demonstratii practice si studii de caz.

Pregatirea participantilor, asigurata de formatori in protectie radiologica  

Cei care vor asigura pregatirea participantilor la curs sunt dr. Elena Dadulescu, medic primar, formator pe protectie radiologica acreditat MS, precum si Ioana Sorop si Daniela Mossang, ambele de profesie fizician, de asemenea formatori in protectie radiologica acreditati MS.

Programul se va finaliza printr-un test grila de evaluare a cunostintelor. Participantii la program care vor promova acest test vor primi un certificat de participare, care va avea inscris numarul avizului CNCAN.

Cursurile se desfasoara in regim de cursuri cu taxa. Taxa de participare este de 650 lei.

Pentru intocmirea tabelelor cu numele participantilor ce trebuie trimise inainte de inceperea programului la CNCAN si la Colegiul Medicilor din Romania vor fi considerati inscrisi la curs doar cei care, pana la dat de 14 februarie 2013, vor trimite prin e-mail sau fax: numele si prenumele, locul de munca si codul numeric personal(formular pe site-ul www.amedeo-dental.net ) dovada achitarii taxei de participare.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cursuri-de-radiologie-interventionala-pentru-medicii-dentisti_18201/

lauff lautf laurf