Imprimare

Raed Arafat, catre studentii din straintate: Trebuie sa va oferim sansa sa va intoarceti acasa!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a fost prezent la Gala Premiilor de Excelenta Academica, eveniment anual organizat de Liga Studentilor Romani in Strainatate (LSRS).

Medicul roman de origine palestiniana a fost membru al juriului si a transmis un mesaj tinerilor prezenti la gala, studenti la universitatile de top din diaspora.

"Sper sa puteti oferi Romaniei expertiza pe care o aveti, venind inapoi si participand cu noi la construirea viitorului acestei tari. Sunt numeroase lucruri pe care trebuie sa le facem astfel incat sa pregatim Romania pentru voi. Tara trebuie sa faca fata oamenilor care vor sa se intoarca si sa schimbe ceva dupa ce au studiat afara si aduc, odata cu ei, experienta pe care au acumulat-o. Trebuie sa va oferim sansa sa va intoarceti si sa faceti ce stiti", a declarat dr. Raed Arafat.

Medicul a precizat ca ii va sprijini pe cei care vor sa se intoarca. Arafat a adus in discutie si actul normativ prin care specializarile obtinute de medici in tarile non UE sunt recunoscute incepand cu 2012.

"Am incercat sa conving, de cativa ani, ca nu e normal sa nu primim inapoi medicii care si-au luat specializarea si vor sa se intoarca in Romania din tari care sunt in afara Uniunii Europene. Anul trecut, intr-un final, am reusit sa emitem un act normativ prin care sa recunoastem specializarile din cinci state unde stim ca specializarile sunt facute la un nivel foarte inalt", le-a explicat subsecretarul de stat celor prezenti.

Oficialul din Ministerul Sanatatii a adaugat ca Romania are obligatia sa asigure tinerilor care vin cu o bogata expertiza tot ce este necesar pentru a-si putea croi o cariera la ei acasa.

"Sper sa aveti curajul sa veniti inapoi si sa faceti ceva aici!", a conchis medicul.

Stire in curs de actualizare

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat_-catre-studentii-din-straintate_-_Trebuie-sa-va-oferim-sansa-sa-va-intoarceti-acasa__18206/

lauff lautf laurf