Imprimare

Oamenii de afaceri solicita ministrului Nicoalescu o strategie sanitara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania solicita ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, elaborarea urgenta a unei strategii in domeniul sanatatii, supusa dezbaterii publice, ca baza de discutii a viitoarei legi a sanatatii, potrivit Agerpres.

Alaturi de sistemul de monitorizare, strategia in domeniul sanatatii constituie, conform AOAR, o conditie esentiala pentru a se putea accesa fonduri din bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020.

De asemenea, asociatia solicita ministrului Sanatatii sa nominalizeze un responsabil avizat pentru urmarirea si impulsionarea activitatii de investitii de la Institutul Cantacuzino, astfel ca in termen de maxim sase luni, in colaborare permanenta cu Agentia Nationala a Medicamentului, sa poata indeplini conditiile legale de emitere a certificatului GMP, conform normelor UE.

AOAR sustine dezvoltarea sectorului medical privat, astfel incat acesta sa contribuie la exportul de servicii medicale, context in care o strategie va permite valorificarea si plata adecvata a competentelor de exceptie de care Romania dispune inca.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Oamenii-de-afaceri-solicita-ministrului-Nicoalescu-o-strategie-sanitara_18204/

lauff lautf laurf