Imprimare

Producatorii internationali de medicamente au o noua conducere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) are un nou presedinte in urma Adunarii Generale a Asociatiei care a avut loc in decembrie 2012. Cel care a preluat mandatul de presedinte este Efthymios (Makis) Papataxiarchis.

Makis Papataxiarchis este managing director al “Johnson & Johnson Romania” si “Janssen Romania, pharmaceutical companies”. In cei peste 17 ani de cand lucreaza in industria farmaceutica, Makis a detinut diferite functii de conducere in domeniul Marketing si Vanzari, atat in Grecia, cat si pe plan european.

In cei 5 ani petrecuti in Novartis si cei 12 ani alaturi de Johnson & Johnson, Makis a coordonat numeroase proiecte la nivel operational si strategic, contribuind totodata la dezvoltarea sistemului de sanatate din diferite tari europene. in paralel, el este coordonator si membru activ in numeroase echipe de planificare strategica pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Noul presedinte ARPIM este doctor in stiinte farmaceutice si a absolvit un masterat in Farmacologie.

"Principalul obiectiv al mandatului meu de Presedinte ARPIM vizeaza consolidarea relatiei industriei farmaceutice cu societatea. Vom pune la dispozitia partenerilor nostri, precum si a pacientilor, toate resursele de care dispunem, experienta si expertiza noastra. Ne dorim sa continuam relatii bazate pe incredere si sa contribuim la un sistem de sanatate mai transparent in procesul de luare a deciziilor", a declarat Makis Papataxiarchis.

Accesul la tratamente inovatoare, un obiectiv ARPIM

ARPIM doreste sa asigure accesul populatiei la tratamente inovative si inentioneaza sa contribuie la imbunatatirea sistemului de sanatate romanesc.

Asociatia considera ca sistemul de sanatate al Romaniei ar trebui sa fie unul in care cetateanul este tratat cu respect si decenta, avand acces atat la facilitati publice, cat si private. Pe scurt, un sistem al calitatii, eficientei si echitatii, toate acestea fiind oferite intr-o maniera sustenabila si predictibila pe termen-lung, se arata intr-un comunicat de presa.

De asemenea, odata cu alegerile din luna decembrie, biroul de conducere ARPIM are o noua componenta:

Regis Lhomme, Vicepresedinte - director general Amgen Romania
Radu Rasinar, Vicepresedinte - director general Astra Zeneca
Elena Mitova, membru - director general Novartis
Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline
Luca Visini, membru – director general Eli Lilly
Dan Zaharescu – director executiv ARPIM

Anterior lui Efthymios Papataxiarchis, presedintia ARPIM a fost detinuta de catre Regis Lhomme - director general Amgen Romania.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Producatorii-internationali-de-medicamente-au-o-noua-conducere_18208/

lauff lautf laurf