Imprimare

Bugetul CNAS pentru medicina de ambulator este cu 50% mai mare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat astazi ca bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru medicina de ambulatoriu a fost marit cu 50%. Cu ocazia semnarii unui protocol de colaborare intre MS si Asociatia Pacientilor Cronici din Romania (APCR), Nicolaescu a prezentat directiile pe care le va urma in mandul sau.

Una dintre acestea este reechilibrarea sistemului de sanatate. Dupa cum a declarat ministrul Sanatatii, sistemul este dezechilibrat la ora actuala din punct de vedere al modului in care au o importanta mai mare sau mai mica anumite componente precum medicina de familie, medicina de ambulatoriu si spitalele.

"Spitalele ne mananca banii in continuare, uneori degeaba, alteori prin internari fictive. N-am reusit sa ii trimitem pe pacienti la medicul specialist in ambulatoriu, acolo unde se pot rezolva foarte multe cazuri fara sa se ajunga la spital. Am crescut bugetul CNAS cu 50% pe medicina de ambulatoriu astfel incat prin parghii economice si cu metodologii medicale care vor fi regasite in CoCa sa putem sa impunem un asemenea sistem, sa ii putem obliga pe medici sa faca ceea ce trebuie", a precizat Eugen Nicolaescu.

Economistul vrea ca medicii sa respecte prevederile legale si sa trateze pacientii in ambulatoriul de specialitate daca acestia nu necesita internare in spital.

"Medicul are ghiduri, protocoale, dar noi trebuie sa ii cream cadrul prin care acest lucru se poate realiza. Cred ca prin reechilibrarea sistemului, putem face un acces mai bun la serviciile medicale", a explicat ministrul Sanatatii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bugetul-CNAS-pentru-medicina-de-ambulator-este-cu-50_-mai-mare_18212/

lauff lautf laurf