Imprimare

Diabeticii vor avea acces la tratamente noi cu insulina

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mecanismul de fixare al insulinei pe receptorul sau celular a fost descoperit de cercetatorii australieni, informeaza Agerpres. Descoperirea ar putea constitui un pas imens pentru milioanele de diabetici din lume.

Cercetarile, publicate in revista "Nature", permit o mai buna intelegere a felului in care functioneaza insulina, hormon care preia zaharul din sange pentru a-l transforma in energie.

"Am aratat ca insulina si receptorul sau se modifica interactionand. O parte din insulina se desface si parti esentiale ale receptorului merg in intampinarea hormonului insulinei", a declarat Mike Lawrence, profesor asociat la 'Walter and Eliza Hall Institute' din Melbourne.

La originea acestei descoperiri se afla laboratorul sau, in asociere cu Case Western Reserve University din Cleveland (Ohio), Universitatea din Chicago, Universitatea din York (Marea Britanie) si Institutul de chimie organica si biochimie din Praga.

"Acum putem folosi aceste cunostinte pentru a pune la punct noi tratamente cu insulina, mai performante", a explicat Lawrence.

Peste 300 de milioane de persoane din lumea intreaga sufera de diabet de tip 2, dintre care peste 32 de milioane in Europa, cifra urmand sa se dubleze in anii urmatorii din cauza obezitatii in crestere si a modului de viata sedentar, insotit de alimentatia prea bogata in grasimi si glucide.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Diabeticii-vor-avea-acces-la-tratamente-noi-cu-insulina_18216/

lauff lautf laurf