Imprimare

Dezvoltarea sectiei de chirurgie cardio-vasculara din Satu Mare continua

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Consiliul Judetean (CJ) Satu Mare va continua sa dezvolte sectia de chirurgie cardio-vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare, in ciuda faptului ca mai multi medici nu sunt de acord cu acest lucru, anunta Agerpres.

"Principala problema nu a fost de ordin financiar, pentru Consiliul Judetean fiind un proiect primordial, cat atingerea unor standarde care pentru aproape toate spitalele din tara ar fi fost imposibil de indeplinit. Iar principala conditie a fost existenta la Satu Mare a unui chirurg care sa adune in jurul sau un personal foarte bine pregatit si cu experienta", a precizat presedintele CJ, Adrian Stef.

Stef sustine ca unii medici nu au fost de acord cu dezvoltarea unei astfel de sectii.

Sectia de chirurgie cardio-vasculara, inaugurata in 7 decembrie 2012, este condusa de dr. Zoltan Galajda, un medic roman, stabilit de mai mult de 20 de ani in Ungaria, la Debrecen.

"Venirea mea la Satu Mare poate a fost surprinzatoare pentru multe cercuri de specialitate si in fond a fost un accept la cereri repetate din partea mai multe institutii si persoane cu influenta din Romania", a explicat Galajda.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Dezvoltarea-sectiei-de-chirurgie-cardio-vasculara-din-Satu-Mare-continua_18217/

lauff lautf laurf