Imprimare

Ne-am putea confrunta cu o epidemie de gripa in februarie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Specialistii Institutului Cantacuzino anunta ca ne vom confrunta cu o epidemie de gripa in luna februarie, conform Agerpres. Potrivit sursei citate, in Statele Unite ale Americii epidemia de gripa este mai intensa decat cele din anii precedenti.

"Se pare ca este cel mai grav sezon de gripa din ultimii 10 ani. Nu este un semn bun cand vedem o asemenea accelerare a infectiilor, atat de devreme, este un fenomen care in general anunta o epidemie grava de gripa. Sezonul 2012 a fost unul bland", a explicat Anthony Fauci, director al Institutului National de Alergii si boli infectioase din SUA.

In Romania, Ministerul Sanatatii a decis sa investeasca opt milioane de lei in reabilitarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de institutie.

Conform ministrului Eugen Nicolaescu, banii sunt suficienti pentru finalizarea lucrarilor restante pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP.

"In proiectul de buget, am alocat o suma importanta pentru finalizarea lucrarilor de investitie incepute la institut. Conducerea unitatii m-a asigurat ca, in 6 luni, cu acesti bani, va avea posibilitatea sa finalizeze lucrarile restante pentru pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP", a explicat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

In plus, Nicolaescu a precizat ca se vor aloca alte doua milioane de lei pentru preluarea unei sectii de vaccinuri de la Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ne-am-putea-confrunta-cu-o-epidemie-de-gripa-in-februarie_18220/

lauff lautf laurf