Imprimare

Ponta: Finantarea spitalelor va fi o decizie politica!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Decizia luata de ministrul Eugen Nicolaescu de a sista, incepand cu luna martie 2013, finantarea pentru spitalele private a starnit un val de nemultumiri atat in randul operatorilor privati, cat si in randul pacientilor.

Premierul Victor Ponta a explicat ca e la curent cu discutiile privind finantarea spitalelor private, urmand a lua o decizie politica in acest sens si aratand ca "toata lumea are drept la asistenta medicala in sistemul public".

"Asigurarile private merg si catre sistemul privat, deci trebuie sa gasim o solutie. Discutam si cu FMI pe ceea ce inseamna reforma sanatatii, cum folosim banii, care nu sunt foarte multi in sanatate", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Totodata, el sustine ca Nicolaescu nu ingradeste in vreun fel dreptul romanilor la asistenta medicala prin intermediul unei astfel de decizii.

"In ce fel? Toata lumea are dreptul la asistenta medicala in spitalele publice. Stiti foarte bine, dreptul la asistenta de sanatate, asa cum este si dreptul la educatie, in sistemul public, este universal", a conchis premierul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ponta_-_Finantarea-spitalelor-va-fi-o-decizie-politica__18231/

lauff lautf laurf