Imprimare

1.000 de medici din Germania, anchetati pentru coruptie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproape 1.000 de medici din Germania au fost anchetati de Asociatia Medicala Germana, motivul fiind actele de coruptie, anunta Agerpres. Conform sursei citate, coruptia in randul acestora este mai raspandita decat s-ar crede.

Aproximativ jumatate dintre medicii anchetati au fost acuzati ca au luat mita de la o companie farmaceutica pentru a prescrie medicamentele acesteia, practica fiind una "ferm interzisa" de codurile de etica din domeniu.

"Asociatia Medicala a sanctionat 163 medici in cazul Ratiopharm dupa ce procurorii ne-au pus la dispozitie dosarele", a explicat Frank Ulrich Montgomery, seful Asociatiei Medicale Germane.

Montgomery a solicitat de asemenea mai multe puteri investigative pentru Asociatia Medicala, astfel incat aceasta sa poata "derula verificari de timpuriu si sa confiste dosare".

"Coruptia nu este o fapta minora pe care medicii sa o poata reglementa singuri", a spus Florian Lanz, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale GKV a Fondurilor statutare de asigurari de sanatate. "Atunci cand Asociatia Medicala cere puteri politienesti, ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru membrii legislativului", a adaugat el.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/1.000-de-medici-din-Germania_-anchetati-pentru-coruptie_18230/

lauff lautf laurf