Imprimare

Primul test clinic din lume pentru un nou tratament de vindecare a bolii Alzheimer

Adaugat in Stiri din domeniul medical

 

Primul test clinic mondial pentru prevenirea si intarzierea bolii Alzheimer va fi efectuat in Australia Occidentala, a anuntat ministrul australian al sanatatii, Kim Hames, informeaza Agerpres.

Kim Hames a afirmat ca studiul, care ar necesita 400 de barbati cu varsta peste 60 de ani, va investiga efectele unui tratament combinat din testosteron si ulei de peste pe persoane care au avut probleme de memorie si care au un risc de boala.

Studiul va fi condus de profesorul Ralph Martins, renumit la nivel international, de la Fundatia de cercetare Alzheimer McCusker. Ministerul a afirmat ca guvernul din statul Australia Occidentala a promis 500.000 de dolari australieni (527.470 de dolari americani) pentru a sustine noul test.

Dovezile sugereaza deja ca atat testosteronul cat si o componenta a uleiului de peste sunt benefice in prevenirea Alzheimer, dar teste clinice pe ambele substante nu au fost efectuate niciodata. Martins a declarat pentru Australian Associated Press (AAP) ca noul tratament are ca obiectiv o diagnosticare timpurie a bolii Alzheimer.

El a afirmat ca participantii la testul de 14 luni trebuie sa sune centrul de cercetare la fiecare 10-12 saptamani pentru administrarea unei injectii. Cercetatori australieni spera ca vor folosi noul tratament pentru a reduce riscul de Alzheimer. Ralph Martins a apreciat ca noul tratament ar putea reduce cu 10 sau 15% riscul de aparitie a bolii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-test-clinic-din-lume-pentru-un-nou-tratament-de-vindecare-a-bolii-Alzheimer_18235/

lauff lautf laurf