Imprimare

Noul pavilion de la Spitalul Bagdasar Arseni, nefolosit si fara paturi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Noul pavilion de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala este nefolosit intrucat nu are paturi, anunta Mediafax. Conform sursei citate, sunt necesare cinci milioane de euro pentru dispozitivele medicale si mobilierul care ar permite reluarea activitatii. Pana atunci, insa, bolnavii sunt cate 16 intr-un salon.

In pavilion sunt trei sali de operatii, saloanele fiind dimensionate pentru a avea intre unul si cinci paturi. De altfel, spitalul are si un sistem antisuicid.

"Desi reabilitarea s-a incheiat in octombrie 2012, spitalul este gol. Nu este placut sa stii, de cateva luni, ca ai o cladire gata, de top, care insa sta nefolosita. Paturile vechi au aproape 40 de ani, poate fi recuzita pentru un film istoric. Asteptam sprijinul Ministerului Sanatatii, adica cinci milioane de euro, fara TVA, pentru dotarea cu mobilier si dispozitive medicale, astfel incat noul pavilion sa-si reia activitatea la cele mai inalte standarde. Pentru ca, desi activitatea este restransa cu aproape 30 la suta, adresabilitatea este foarte mare. Aproximativ 60 la suta din pacientii spitalului sunt pacienti din tara", a declarat dr. Buliman, managerul spitalului.

Potrivit prof. dr. Mircea Gorgan, directorul medical al unitatii sanitare, in spital vin cele mai dificile cazuri de neurochirurgie.

Ministerul Sanatatii (MS) a alocat pentru "Bagdasar-Arseni" 77 de milioane de lei, sustin reprezentantii spitalului, insa ar mai fi nevoie de 12,5 milioane de euro.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noul-pavilion-de-la-Spitalul-Bagdasar-Arseni_-nefolosit-si-fara-paturi_18237/

lauff lautf laurf