Imprimare

Sistem online de formare a personalului medical la SCJU Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures lucreaza la implementarea proiectului "Sistem educational online pentru formarea continua a personalului medical", unic in Romania, in urma castigarii unei finantari pentru implementarea unei solutii de E-educatie.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii, prin acest proiect se urmareste crearea unui sistem informatic integrat de E-educatie, care pune la dispozitia cadrelor didactice, a medicilor rezidenti si a personalului specializat si administrativ facilitati de acces securizat la date, continut si functionalitati specifice "printr-o interfata personalizata si prietenoasa, care sa contribuie la cresterea eficientei si calitatii procesului educational si imbunatatirea activitatilor de management, educationale si de suport".

"Solutia informatica care va fi implementata va permite accesul online al beneficiarilor la continutul digital existent si la cel care se va dezvolta ulterior. Proiectul va avea un impact deosebit datorita tehnologiilor multimedia utilizate, tehnologii care vor permite: cresterea numarului de medici rezidenti si doctori specialisti-profesori participanti la procesul de E-educatie, posibilitatea adaptarii programelor personalizate, a acomodarii rapide la schimbare si la noile cunostinte din diverse domenii, posibilitatile extinse de educatie interdisciplinara si, nu in ultimul rand, reducerea considerabila a costurilor educationale", se precizeaza in comunicatul de presa.

Valoarea totala a proiectului este de 6.164.787,70 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 3.527.961,39 lei prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.Proiectul se va finaliza in luna octombrie a acestui an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sistem-online-de-formare-a-personalului-medical-la-SCJU-Targu-Mures_18244/

lauff lautf laurf