Imprimare

Productia de vaccin autohton ar putea fi reluata in noiembrie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Productia de vaccin antigripal ar putea fi reluata la sfarsitul acestui an, anunta Agerpres. Conform sursei citate, reluarea productiei este foarte importanta, avand in vedere ca vaccinul romanesc este de trei ori mai ieftin decat cel procurat din strainatate.

Potrivit ministrului Sanatatii, economiile la bugetul institutiei pe care o conduce ar fi majore. De altfel, un consilier al ministrului a fost detasat la Institutul Cantacuzino, pentru a pune in functiune unitatea.

"Am inceput sa vedem, tehnic, ce se intampla acolo. Am chemat Agentia nationala a medicamentului, am chemat conducerea institutului, am chemat pe toata lumea care mai stie ce s-a intamplat in ultimii patru ani. Avem un raport al OMS care va veni, probabil, in circa o saptamana, am detasat un consilier al ministrului care are ca sarcina numai punerea in functiunea a institutului Cantacuzino. Am constat ca asa cum e facuta acea constructie, asa cum este ea acolo, nu respecta circuitele cerute de Agentia nationala a medicamentului si de acum ne gandim sa gasim solutii tehnice ca in cateva luni de zile sa punem aceste circuite in normalitate", a declarat Nicolaescu.

Banii pentru institut sunt prevazuti in bugetul Ministerului Sanatatii pe 2013.

Ministerul Sanatatii va investi opt milioane de lei in reabilitarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino. Conform ministrului Eugen Nicolaescu, banii sunt suficienti pentru finalizarea lucrarilor restante pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP.

"In proiectul de buget, am alocat o suma importanta pentru finalizarea lucrarilor de investitie incepute la institut. Conducerea unitatii m-a asigurat ca, in 6 luni, cu acesti bani, va avea posibilitatea sa finalizeze lucrarile restante pentru pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP", a explicat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

In plus, Nicolaescu a precizat ca se vor aloca alte doua milioane de lei pentru preluarea unei sectii de vaccinuri de la Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Productia-de-vaccin-autohton-ar-putea-fi-reluata-in-noiembrie_18256/

lauff lautf laurf