Imprimare

Nicolaescu s-a intalnit cu delegatia FMI

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In aceasta dimineata a avut loc o intalnire intre reprezentantii Ministerului Sanatatii, delegatia Fondului Monetar International (FMI) si reprezentanti ai Comisiei Europene (CE).

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii de Ministerul Sanatatii, discutia a fost apreciata ca fiind deschisa si corecta.

"Am discutat cu reprezentantii Fondului mai multe teme de interes pentru sistemul sanitar si i-am asigurat pe acestia ca toate deciziile noastre vor respecta regulile Uniunii Europene, Programul de Guvernare si acordul pe care il avem. Dorim un sistem public de sanatate echilibrat, care sa respecte nevoile populatiei, iar FMI este un partener de dialog pentru MS", a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Delegatia FMI s-a intalnit si cu reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) in cursul zilei de ieri. In urma discutiilor, s-a stabilit ca incepand cu data de 16 martie va fi aplicata plata la 60 de zile a medicamentelor prescrise conform Directivei Europene privind platile intarziate.

Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM, a declarat ca noul contract cadru trebuie modificat astfel incat specificatia de plata la interval de 60 de zile sa intre in vigoare.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu-s-a-intalnit-cu-delegatia-FMI_18266/

lauff lautf laurf