Imprimare

Exportul paralel de medicamente a ajuns la 1,5 miliarde de euro

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In 2012, exporturile paralele au ajuns la un nivel alarmant, informeaza Mediafax. Conform sursei citate, pragul a fost intre 1,3 si 1,5 miliarde de euro. Mai precis, cat jumatate din valoarea pietei romanesti de medicamente.

"Este o practica legitima, libera circulatie a marfurilor, dar daunatoare. Din pacate, in Romania, in afara de faptul ca preţurile aprobate sunt mici, avem si problema degradarii mediului de afaceri şi atunci exista o tendinta multiplicata de a scoate medicamentele la export paralel", a declarat Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

Conform acestuia, medicamentele care fac obiectul exporturilor paralele sunt medicamente scumpe.

Damian sustine ca in momentul in care platile vor ajunge la zi, clawbackul se va regandi si nu vor mai exista exporturi paralele.

In 2011, piata romaneasca de medicamente a atins 2,55 miliarde euro, in creştere cu 11,5% comparativ cu 2010, potrivit datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania. Pentru 2012, este estimata o crestere cu 9,3% in lei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Exportul-paralel-de-medicamente-a-ajuns-la-1_5-miliarde-de-euro_18268/

lauff lautf laurf