Imprimare

Numarul persoanelor infectate HIV este in crestere

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fenomenul consumului de etnobotanice (droguri legale) devine ingrijorator, acestea fiind mult mai periculoase decat drogurile clasice, sustine dr. Adrian Abagiu, de la Centrul de Servicii Integrate pentru Tratamentul Toxicodependentilor AENA din cadrul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", citat de Agerpres.

Medicul a explicat ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 25 de internari, dintre care 17 persoane infectate cu HIV, in timp ce la sfarsitul anului trecut din 22 de persoane consumatoare de droguri legale, opt au fost infectate cu HIV.

"Consumatorii de droguri injectabile legale folosesc aceiasi seringa si ajung sa faca infectie cu HIV sau hepatite. Ei fac complicatii care de multe ori duc la deces, este vorba de endocardite, pneumonii stafilococice cu hemoragii intrapleurale, infectii vasculare, bronhopneumonii, accidente vasculare. Este un fenomen ingrijorator", a explicat medicul Abagiu.

Conform acestuia, varsta celor care consuma droguri legale este intre 16 si 24 de ani. La Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" ajung cate doi consumatori de droguri legale injectabile pe saptamana.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Numarul-persoanelor-infectate-HIV-este-in-crestere_18269/

lauff lautf laurf