Imprimare

Folosirea indelungata a aspirinei poate duce la orbire

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Folosirea indelungata a aspirinei ar putea duce la orbire, arata un studiu publicat in JAMA Internal Medicine si citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, peste 2.300 de pacienti au fost inclusi in studiu.

Cercetarea a demonstrat ca aspirina poate produce leziuni ale retinei, vederea acestuia fiind obstructionata.

Studiul a durat 15 ani, insa conform oamenilor de stiinta, 9,3% dintre pacientii care au luat cel putin o data pe saptamana aspirina au dezvoltat degenerare maculara (AMD), comparativ cu 3,7% din pacientii carora nu le-a fost administrat medicamentul.

Totusi, sustin specialistii, dovezile sunt insuficiente pentru a limita consumul de aspirina. Mentionam ca alte studii arata ca aspirina are beneficii asupra starii de sanatate a pacientilor cardiovasculari.

"Pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare, riscurile la care se supun in cazul opririi tratamentului cu aspirina sau evitarea prescrierii acesteia sunt mai mari decat in cazul celor care dezvolta AMD. Astfel, pacientii care iau aspirina pentru ca le-a fost prescrisa de medic nu ar trebui sa renunte la tratament fara consultarea acestuia", sustine profesorul Jie Jin Wang, de la Universitatea Sydney.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Folosirea-indelungata-a-aspirinei-poate-duce-la-orbire_18274/

lauff lautf laurf