Imprimare

Rafila nu se asteapta la o evolutie imediata a unei epidemii de gripa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, sustine ca nu se asteapta la o evolutie imediata a unei epidemii de gripa, informeaza Agerpres.

Conform sursei citate, numarul total al infectiilor respiratorii a crescut cu 8% fata de saptamana trecuta.

Prin urmare, numarul de tulpini confirmate de virus gripal de catre Centrul National pentru Gripa Institutul Cantacuzino a fost de 15, dintre acestea 11 sunt de tip A, 4 de tip B. De altfel, sustine secretarul de stat, pana in prezent au fost confirmate doua decese din cauza virusului gripal A/H1N1 la o femeie din Bistrita si la un barbat din Cluj.

Medicul declara in urma cu o saptamana ca se asteapta ca in Romania sa creasca numarul cazurilor de infectii respiratorii, respectiv de gripa.

Sezonul gripal se preconizeaza a fi in limite controlabile, in sensul ca se spera sa nu existe un numar foarte mare de imbolnaviri, mai ales in colectivitati. El a subliniat ca directiile de sanatate publica vor lua masurile necesare care se recomanda in astfel de cazuri.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Rafila-nu-se-asteapta-la-o-evolutie-imediata-a-unei-epidemii-de-gripa_18279/

lauff lautf laurf