Imprimare

Prof. Maria Dorobantu: Suferinta bolnavului este greu de asimilat!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Maria Dorobantu, sefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca va fi urmatoarea personalitate prezenta in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro.

Presedinta Societatii Romane de Hipertensiune a avut doi mentori care si-au pus amprenta asupra traseului sau profesional: acad. Ioan Bruckner si prof. Leonida Gherasim.

"Prof. Gherasim avea o anume disciplina in gandire si in practica medicala. Avea si a continuat sa aiba o deschidere teribila catre nou, este prezent intre noi si acum", a explicat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Maria Dorobantu (foto).

In ceea ce priveste suferinta bolnavului, spune ca este greu de asimilat.

"Nu poti trece indiferent pe langa el, cata vreme esti om si esti dedicat profesiei. Si atunci, este nevoie sa te incarci de energie pozitiva si pentru tine astfel incat sa o iei de la capat, dar si pentru bolnav. Pacientii sunt din toate categoriile sociale. Cu fiecare trebuie sa stii sa cum sa vorbesti, sa ti-l castigi ca partener si sa aiba incredere in tine. In ceea ce ma priveste, am si un altfel de univers, care cateodata simte nevoia sa se exprime si in scris", a continuat sefa Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Floreasca, facand referire la scrierile sale non-medicale.

Interviul in intregime il veti putea citi saptamana viitoare, in rubrica Vox Medici din PaginaMedicala.ro.

Printre personalitatile prezente in aceasta sectiune se numara prof. Ion Bruckner, fiul acad. Bruckner, prof. dr. Gheorghe Burnei, prof. dr. Ioan Lascar, prof. dr. Anca Lupu, prof. dr. Vasile Astarastoae, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, prof. dr. Mircea Diculescu, prof. dr. Dan Enescu, etc.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Maria-Dorobantu_-_Suferinta-bolnavului-este-greu-de-asimilat__18282/

lauff lautf laurf