Imprimare

Ministrul Sanatatii si managerii spitalelor private cauta solutii de finantare in 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Sanatatii a avut astazi o intalnire cu managerii spitalelor private. Acestia vor incerca sa gaseasca masuri pentru asigurarea serviciilor de calitate necesare pacientilor, precum si cele mai bune solutii de finantare in 2013.

"In cadrul discutiilor s-a convenit ca partile vor incerca sa gaseasca masuri pentru asigurarea serviciilor de calitate necesare pacientilor, dar si cele mai bune solutii de finantare in anul 2013. Ministrul Sanatatii si-a exprimat dorinta de dialog continuu cu reprezentantii mediului privat pentru ca impreuna sa construiasca un cadru cat mai predictibil pentru viitor", se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de Ministerul Sanatatii.

In plus, ministrul le-a reconfirmat participantilor la intalnire ca subiectul finantarii spitalelor private cu delegatia FMI.

Saptamana viitoare, reprezentantii mediului privat se vor reintalni cu ministrul Sanatatii pentru a prezenta propuneri concrete cu privire la temele de interes din domeniul sanitar.

La intalnire au participat: Cristian Hotoboc, presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania, Cosmin Alexandrescu, vicepresedinte APSR, Sergiu Petrut, director Euromedica Hospital, Ovidiu Cacuci, manager Spitalul Clinic Pelican, Oradea, prof. dr. Radu Deac, Centrul medical Nova Vita, Targu-Mures.

In urma cu putin timp, ministrul Sanatatii a declarat ca vrea sa sisteze finantarea pentru spitalele private din bugetul FNUASS.

"In contractul-cadru 2013 care va intra, sper, in vigoare la 1 martie, vom sista finantarea din fondurile Casei pentru unitatile spitalicesti private. Astfel incat toti banii publici - vorbim de fondul unic national de asigurari sociale de sanatate - sa mearga catre spitalele publice. Circa 10 la suta, cat exista finantare pentru sectorul privat, in felul acesta, cu 10 la suta va creste fondul alocat spitalelor pentru perioada urmatoare. Ceea ce, impreuna cu cei 200 de milioane de lei pentru anestezie si terapie intensiva, sper ca va asigura o finantare superioara a spitalelor si va micsora din nemultumirile cetatenilor", a declarat Eugen Nicolaescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministrul-Sanatatii-si-managerii-spitalelor-private-cauta-solutii-de-finantare-in-2013_18284/

lauff lautf laurf