Imprimare

Nereguli la Ministerul Sanatatii. Prejudiciu de peste 68 de milioane de lei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un raport realizat de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta a aratat ca Ministerul Sanatatii a fost prejudiciat cu peste 68,7 milioane de lei. Potrivit Agerpres, suma reprezinta contributii neincasate in trimestrul IV 2009 - trimestrul III 2011, din cauza modului defectuos in care reprezentantii MS si-au indeplinit obligatiile.

Prin urmare, corpul de control al primului ministru va sesiza Directia Nationala Anticoruptie in legatura cu posibilele fapte de natura penala la Ministerul Sanatatii.

Acuzati ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu sunt directorii Directiei Legislative si Asistenta Juridica/ Directiei Juridice si Contencios din Ministerul Sanatatii. Mai precis, acestia nu au adus la cunostinta conducerii institutiei existenta unor obligatii de plata stabilite prin titluri executorii sau au instiintat-o tardiv, cu consecinta executarii silite a Ministerului Sanatatii si, implicit, a platii de catre acesta a unor cheltuieli suplimentare, in cuantum de cel putin 74.639,96 de lei.

Raportul mai arata o serie de fapte ce pot intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals in declaratii, elementele constitutive ale infractiunii de fals intelectual, ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, precum si "elementele constitutive ale infractiunii prevazute de articolul 64 din Legea 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare".

"Corpul de control al primului-ministru, ca organ de control administrativ, va sesiza organele de urmarire penala in legatura cu operatiunile sau actele ilicite constatate in urma desfasurarii actiunii de control, care pot intruni elementele constitutive ale unei infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunii respective si asupra vinovatiei", se arata in document.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nereguli-la-Ministerul-Sanatatii.-Prejudiciu-de-peste-68-de-milioane-de-lei_18285/

lauff lautf laurf