Imprimare

Primul spital privat din Romania cu acreditare maxima de la CONAS

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia Natioanala de Acreditare a Spitalelor (CONAS) a acreditat cu nivel maxim cel mai mare spital din reteaua Medlife. Acreditarea CONAS se refera la siguranta procedurilor medicale realizate, drepturile pacientilor si aspectele administrative, punctajul obtinut de Life Memorial Hospital demonstrand ca unitatea sanitara privata functioneaza in conformitate cu standardele europene in domeniu.

Printre altele, au fost luati in calcul indicatori privind serviciile medicale, precum si gradul de satisfactie si siguranta pacientului. Conform unui comunicat de presa, procedura de evaluare a urmarit imbunatatirea calitatii serviciilor din cadrul spitalului si a vizat reducerea disfunctionalitatilor de natura medicala sau nemedicala.

"Institutia pe care o coordonez acrediteaza spitalele pe baza unor criterii de performanta care vizeaza in primul rand calitatea serviciilor oferite si gradul de satisfactie al pacientilor", a declarat Lukacs Vilmos, presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CONAS).

Sistemul privat, o alternativa viabila in Romania 

Potrivit acestuia, acreditarea obtinuta de operatorul privat de servicii medicale demonstreaza ca sistemul de sanatate privat este o alternativa viabila in Romania, "intr-o perioada in care se produc atatea modificari in sistemul de sanatate."

"Acreditarea spitalelor este o masura necesara, extrem de importanta si strategica in evolutia oricarui sistem medical, fie acesta privat sau public. Suntem mandri ca prin aceste proceduri de acreditare transparente avem dovada certa a faptului ca oferim pacientilor acces la servicii spitalicesti de talie europeana, acasa, in Romania", a declarat Nicolae Marcu, director general al MedLife.

Peste 500 de cadre medicale isi desfasoara activitatea in cadrul Life Memorial Hospital. In 2012 au fost realizate peste 4500 de interventii chirurgicale si circa 1060 de nasteri, avand in total internati peste 7500 de pacienti.

Primul spital din Romania acreditat de CONAS a fost Spitalul Militar de Urgenta Cluj-Napoca care a obtinut un procent de 97,47%, in ceea ce priveste indeplinirea criteriilor solicitate, procesul de acreditare fiind finalizat in august 2011.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Primul-spital-privat-din-Romania-cu-acreditare-maxima-de-la-CONAS_18288/

lauff lautf laurf