Imprimare

Legea Sanatatii, discutata cu reprezentantii FMI, CE si ai Bancii Mondiale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Legea Sanatatii este unul dintre aspectele clarificate de ministrul Sanatatii cu delegatia Fondului Monetar International, precum si cu reprezentantii Comisiei Europene si cei ai Bancii Mondiale, informeaza Agerpres.

Conform sursei citate, a fost discutata o forma finala a scrisorii de intentie vis-a-vis de reforma sanitara.

"N-as vrea sa fiu mai optimist decat trebuie, dar din punctul meu de vedere tot ce e acum prevazut in scrisoare arata eforturile pe care le-am facut, directiile catre care vrem sa mergem. Am gasit foarte multa deschidere, foarte multa intelegere si eu cred ca modul in care am fost intelesi ne va da posibilitatea sa ducem la bun sfarsit o reforma adevarata. Cateva lucruri au fost clarificate. Unul dintre ele se refera la Legea Sanatatii", a spus Nicolaescu la Ministerul Finantelor Publice.

Conform acestuia, reprezentantii FMI, ai CE si ai Bancii Mondiale nu au solicitat o lege a sanatatii.

Totodata, a explicat Eugen Nicolaescu, le-a aratat oficialilor un calendar de actiuni, de masuri, cu termene de implementare concrete, precum si posibilele efecte.

"Ne-au incurajat sa le transpunem in practica prin diverse acte normative astfel incat sa putem sa schimbam soarta sistemului sanitar romanesc. Acum numai atat se poate spune", a conchis Nicolaescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Legea-Sanatatii_-discutata-cu-reprezentantii-FMI_-CE-si-ai-Bancii-Mondiale_18287/

lauff lautf laurf