Imprimare

Ancheta in cazul copiilor abandonati la SJU Buzau

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Situatia catorva copii abandonati in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Buzau a intrat atat in atentia presei, cat si in atentia autoritatilor, informeaza Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii (MS) a luat legatura cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Buzau pentru a ajuta la verificarea si rezolvarea situatiei. Intr-un comunicat de presa, reprezentantii MS sustin ca Spitalul Judetean de Urgenta Buzau se afla, incepand cu anul 2010, in administrarea Consiliului Judetean.

"Ministerul Sanatatii a luat legatura cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Buzau pentru a ajuta la verificarea si rezolvarea situatiei prezentate in mass-media", se arata in comunicatul de presa.

Conform Agerpres, copiii erau legati de paturi, pe motiv ca personalul din unitatea sanitara este insuficient, iar micutii nu pot beneficia de supraveghere permanenta.

"Conducerea CJ Buzau a dispus constituirea unei comisii de ancheta formata din inspectori de specialitate de la Directia de Sanatate Publica si cadre ale politiei judetene si in functie de concluzii vor fi pedepsite persoanele vinovate", a declarat Oana Ghimbasanu, purtatorul de cuvant al CJ Buzau.

Seful DSP Buzau, dr. Axinte Venera, se afla deja la unitatea sanitara si a inceput anchetarea cazului. Rezultatele anchetei vor fi facute publice, mai precizeaza sursa citata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-in-cazul-copiilor-abandonati-la-SJU-Buzau_18294/

lauff lautf laurf