Imprimare

In toate spitalele romanesti vor fi facute audituri

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In toate spitalele din Romania vor fi facute audituri, dupa cum a convenit Guvernul cu reprezentantii Fondului Monetar International, relateaza Agerpres. Conform sursei citate, ministrul Sanatatii vrea sa stie ce se intampla cu adevarat in aceste unitati sanitare.

"Am convenit in acea scrisoare cu FMI ca sa facem audituri in toate spitalele din Romania in urma unui audit realizat de un profesionist sau de o echipa de profesionisti, obiectivi. Vom trata in mod diferit, in functie de resursele pe care le aveti la acest aspect. La unitatile sanitare mai bogate, sa le numesc asa, cu venituri mai mari, vom facem audituri financiare, fiindca stim ca sunt mai scumpe, iar la celelalte vom face audituri publice interne la nivel ierarhic - cine este deasupra spitalului ca ierarhie acela va face, de data aceasta profesionist independent, pe baza normelor legale si a instructiunilor Ministerului de Finante, auditori publice interne, astfel incat sa cunoastem cu adevarat ce se intampla in spital", a declarat Eugen Nicolaescu.

In baza rezultatelor, vor fi luate decizii cu privire la spitalele aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. De asemenea, autoritatile locale vor fi nevoite sa ia deciziile referitoare la spitalele pe care le detin tot in baza rezultatelor auditului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-toate-spitalele-romanesti-vor-fi-facute-audituri_18300/

lauff lautf laurf