Imprimare

Bugetul Ministerului Sanatatii a fost avizat de comisiile parlamentare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisiile de sanatate din Camera Deputatilor si din Senat au avizat favorbabil bugetul Ministerului Sanatatii pentru anul 2013, fara amendamente, anunta Agerpres. Conform sursei citate, au existat 21 de voturi pentru si cinci impotriva.

In cadrul dezbaterilor, cinci parlamentari, membri in comisii, au dorit dezbaterea pe fiecare amendament in parte, propunerea fiind, insa, respinsa.

Rodica Nassar, presedinta Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor a precizat ca au fost depuse 178 de amendamente, insa acceptarea lor ar fi insemnat cresterea bugetului MS de cateva zeci de ori.

Prof. Florian Popa, fostul rector al UMF Bucuresti, a spus ca a facut un calcul si ca in total ar fi trebuit 60 de miliarde de lei, in timp ce Ministerul Sanatatii are la dispozitie doar doua miliarde de lei.

Comparativ cu anul 2012, bugetul Ministerului Sanatatii a inregistrat o crestere cu 32%. Declaratia a fost facuta de Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

In 24 ianuarie bugetul a fost aprobat de catre Guvern, documentul fiind trimis Parlamentului.

"Este un buget in care putem sa ne incadram, sa ne tinem cele mai importante promisiuni, sa pastram investitiile si sa punem mult mai multi bani pentru cofinantarea proiectelor europene", a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca bugetul este unul realist.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Bugetul-Ministerului-Sanatatii-a-fost-avizat-de-comisiile-parlamentare_18299/

lauff lautf laurf