Imprimare

Capitalul social al Unifarm si Antibiotice Iasi, majorat de Guvern

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Capitalul social al companiilor Unifarm si Antibiotice Iasi ar urma sa fie majorat cu o suma totala de aproximativ doua milioane de euro, dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care permite Ministerului Sanatatii sa majoreze capitalul social al celor doua companii, transmite Agerpres.

"S-ar putea sa fie nevoie mai mult la compania Unifarm, decat la Antibiotice Iasi. Cu aproximatie este vorba de circa doua milioane de euro, cumulat. Noi vorbim de fapt, prin majorarea capitalului social, de o reglare in tot cursul anului si nu numai pe o perioada limitata, cum este imprumutul de la Trezorerie, care se foloseste imediat", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Totodata, executivul a autorizat Unifarm sa contracteze de la Trezoreria statului un imprumut in valoare de 800.000 de euro, pentru a achizitiona medicamente "pentru situatii speciale". Anuntul referitor la acest imprumut a fost facut inca de saptamana trecuta.

"In prima etapa am vorbit de medicamente oncologice, este vorba de o lista de 18 medicamente. Ele sunt solicitate de spitalele care asigura derularea programului de oncologie. Pentru nevoi speciale, cantitatile sunt mici si in speta se pot obtine cereri de oferta in cateva zile si importul se face direct de catre Unifarm prin fortele proprii - duce acele medicamente in depozitul companiei si dupa aceea spitalele care au comandat se duc si isi iau medicamentele respective - uneori pentru un spital e vorba de 20 de fiole, de 70 de fiole - sunt cantitati mici", a detaliat ministrul.

Acesta a precizat ca suma de 800.000 de euro ar putea acoperi necesarul de medicamente pe trei luni de zile, urmand ca aprovizionarile sa fie reluate in permanenta.

Nicolaescu a mai spus ca, din cele 18 medicamente deficitare, 14 sunt deja in tara, unele chiar in depozitele Unifarm.

"De la Comisiile de specialitate am inteles ca cele patru medicamente, care momentan lipsesc si care vor veni probabil mai tarziu, ar putea fi substituite cu alte medicamente care se gasesc in depozit", a adaugat ministrul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Capitalul-social-al-Unifarm-si-Antibiotice-Iasi_-majorat-de-Guvern_18306/

lauff lautf laurf