Imprimare

Personalitati medicale, premiate aseara la Gala Medica Academica

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Personalitati medicale, reprezentanti ai autoritatilor si ai industriei farma, dar si medici tineri au luat parte ieri la Gala Premiilor Medica Academica. Printre cei care au fost premiati se numara prof. dr. Mihai Lucan, prof. dr. Mihai Coculescu, prof. dr. Ioan Lascar, dar si prof. dr. Constantin Targoviste.

"Cred ca premiilor acordate li se va da justa valoare pentru ca in spatele lor stau multi ani de munca si pregatire", a declarat dr. Simona Dima, cea care a obtinut Premiul Dan Setlacec pentru cea mai buna realizare in chirurgie.

Prof. dr. Mihai Lucan a primit o distinctie pentru ca a promovat medicina romaneasca la nivel international, in timp ce Speranta Iacob a fost premiata pentru cea mai buna realizare in domeniul cercetarii fundamentale in medicina.

Prof. dr. Mihai Coculescu a fost premiat pentru includerea unor programe in domeniul sanatatii, programe care au un impact european.

"Aceste programe ne-au aratat ca studentii nostri sunt la fel de buni ca cei de afara. Programele de cercetare sunt foarte importante", a declarat aseara prof. dr. Mihai Coculescu, medic endocrinolog in cadrul Institutului C.I Parhon din Capitala.

Prof. Lascar, premiat pentru activitatea de leadership

Prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca a fost distins pentru activitatea sa de leadership.

Prof. dr. Ioan Lascar este unul dintre chirurgii romani care ne fac cinste nu doar in tara, ci si peste hotare. Cazurile abordate de reputatul profesor nu numai ca au fost dezbatute in literatura de specialitate, dar au fost intens mediatizate in presa internationala. De altfel, canalul Discovery a venit in Romania de doua ori si, de fiecare data, s-a aflat in sala de operatie a profesorului Ioan Lascar. Medicul are la activ peste 40.000 de interventii chirurgicale si nu are de gand sa se opreasca aici. Spune ca meseria pe care si-a ales-o este solicitanta si ca medicul chirurg este "pur si simplu angrenat intr-un mecanism complex in care rotile principale sunt pacientii".

Un interviu acordat de prof. dr. Ioan Lascar puteti citi in sectiunea Vox Medici din PaginaMedicala.ro.

Prof. dr. Constantin Ionescu Targoviste si prof. dr. Vladimir Belis au fost premiati pentru intreaga lor activitate medicala, in timp ce Alina Oprea, studenta in anul VI la Universitatea de Medicina si Farmacie "C. Davila" din Bucuresti a fost premiata pentru implicarea sa activa in proiectele educationale studentesti si in zona educatiei stiintifice. Prof. dr. Gheorghe Peltecu, managerul Spitalului Filantropia din Capitala, a obtinut un premiu pentru activitatea sa publicistica.

Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, premiat pentru performantele exceptionale 

Premiul Medica Academica pentru initiativa privata a mers catre Robert Serban (Gral Medical), iar premiul Medica Academica pentru educatie medicala continua i-a revenit medicului Andrei Nanu, managing partner al Med Right Experts. Spitalul Municipal de Urgenta Pascani a obtinut un premiu la Gala Medica Academica datorita performantelor exceptionale inregistrate in anul 2012.

“Suntem bucurosi sa vedem ca publicatia s-a impus in piata de profil, fiind apreciata de profesionistii din sanatate. A fost unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus in momentul lansarii conceptului”, a declarat Maria Vasilescu, director general Tarus Media.

Editia a patra a Galei Premiilor Medica Academica a fost organizata sub auspiciile Academiei Oamenilor de Stiinta. Gala Premiilor Medica Academica cuprinde 12 categorii de premii - pentru care anul acesta au fost selectati 13 castigatori, dedicate recunoasterii demersurilor medicale cu impact social major in 2012.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Personalitati-medicale_-premiate-aseara-la-Gala-Medica-Academica_18309/

lauff lautf laurf