Imprimare

Nicolaescu incurajeaza initiativa privata

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, incurajeaza initiativa privata, dupa cum a declarat in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Pe langa faptul discutiile s-au axat pe principalele directii de actiune pe care MS le are in vedere pentru reformarea sanatatii, ministrul a adus in discutie rolul sectorului privat in dezvoltarea sistemului medical.

De asemenea, ministrul Sanatatii a mai precizat ca o strategie a Sanatatii va fi definitivata in urmatoarele doua luni, astfel incat sa existe stabilitate si predictibilitate.

Pe de alta parte, reprezentantii oamenilor de afaceri si-au exprimat disponibilitatea de a veni cu expertiza dobandita in domeniul medical pentru elaborarea pachetului de baza, care se estiemaza a fi gata in luna martie 2013.

In plus, AOAR va pune la dispozitia Ministerului Sanatatii o serie de rezultate ale unor studii care pot sta la baza unei reforme in sistemul sanitar romanesc.

Ministrul Eugen Nicolaescu a avut in cursul acestei saptamani o intalnire cu reprezentantii sindicatelor. 

"Am avut un dialog eficient. Ne dorim pentru anul 2013 un parteneriat cu toti reprezentantii sindicatelor din Sanatate deoarece vom trece un an greu si avem nevoie de spijin pentru reasezarea componenetelor sistemului medicale, astfel incat sa putem oferi servicii medicale de calitate si ieftine pentru cat mai multi asigurati", a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nicolaescu-incurajeaza-initiativa-privata_18311/

lauff lautf laurf