Imprimare

Cazurile de gripa sunt sporadice, sustin specialistii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Activitatea gripala este sporadica, inregistrandu-se doar cazuri izolate, de intensitate joasa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat, in aceasta saptamana, informeaza Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), anunta Agerpres.

De la inceputul sezonului de supraveghere si pana la data de 29 ianuarie, inclusiv, au fost confirmate cu gripa 37 de cazuri. Dintre acestea 29 sunt cu virusuri gripale tip A si 8 virusuri gripale tip B.

Numarul persoanelor vaccinate antigripal este de 728.005, din grupe la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii.

Potrivit INSP, numarul total de cazuri de infectii respiratorii si afectiuni clinice compatibile cu gripa este cu 10,5% ori mai mare decat cel inregistrat in saptamana precedenta.

In saptamana 21-27 ianuarie s-au inregistrat la nivel national 79 de afectiuni clinice compatibile cu gripa, cu 29% mai multe comparativ cu numarul inregistrat in saptamana precedenta.

De asemenea, numarul cazurilor compatibile cu gripa inregistrate la nivel national a fost mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta (79 fata de 53).

Din analiza stratificata pe grupe de varsta se evidentiaza ca ratele de incidenta cele mai crescute pentru infectiile acute ale cailor respiratorii superioare au fost la grupa 2-4 ani si pneumonii s-au inregistrat la grupa de varsta 0-1 ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cazurile-de-gripa-sunt-sporadice_-sustin-specialistii_18314/

lauff lautf laurf