Imprimare

Raed Arafat, printre finalistii premiului Europeanul anului 2013

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicul Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, se numara printre finalistii premiului "Europeanul anului 2013", o distinctie oferita anual de redactori sefi ai celor 20 de editii europene ale Reader's Digest, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Anual, acestia rasplatesc o personalitate remarcabila din Europa care s-a dedicat cu generozitate si curaj servirii oamenilor sai.

In etapa premergatoare desemnarii castigatorului, juriul a selectat din zecile de propuneri primite o lista scurta ce continea opt personalitati care au contribuit la schimbarea semnifiva in societate.

Dr. Raed Arafat, considerat un pionier in medicina de urgenta in Romania, a explicat ca nu priveste ceea ce face ca pe un job. "Este hobby-ul si pasiunea mea", a explicat medicul roman, prezentat intr-un articol amplu, publicat in toate editiile europene din luna februarie ale revistei Reader’s Digest.

Raed Arafat s-a nascut in 1964 in Palestina si a emigrat in Romania pentru a studia medicina. In anul 1990 a pus bazele Serviciulului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD). La data de 23 august 2007, fostul premier al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, l-a numit subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice.

Alte personalitati aflate pe lista finalistilor sunt interpreta britanica Adele, parasutistul Felix Baumgartner, campioana la Jocurile Paralimpice Oksana Savchenko, investigatorul de crime cibernetice Mikko Hyppönen, activistul politic Srdja Popović si cercetatorul in domeniul bolilor neurologice degenerative Christine van Broeckhoven. Castigatoarea din acest an a fost jurnalista Agnieszka Romaszewska (51 de ani), care a condus o campanie mediatica a carui scop a fost lupta pentru apararea valorilor democratice in Belarus.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Raed-Arafat_-printre-finalistii-premiului-_Europeanul-anului-2013__18317/

lauff lautf laurf