Imprimare

Decedata in urma unei operatii estetice. Colegiul Medicilor a deschis o ancheta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O femeie din Iasi care s-a internat intr-o clinica privata pentru o operatie de marire a sanilor a fost dusa in stare grava la Spitalul Universitar Sfantul Spiridon din Iasi, anunta Agerpres.

Tanara, mama a sase copii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, se afla la a treia interventie de acest gen, dupa operatie tanara a intrat in stop cardio-respirator. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, dupa care au preferat sa o transfere la Spitalul Universitar "Sfantul Spiridon". Aici, femeia a fost adusa in stare de coma, motiv pentru care a fost internata la Clinica de Terapie Intensiva.

Pacienta a decedat in urma unei ambolii pulmonare, dupa cum au stabilit medicii legisti. Potrivit acestora, este vorba despre o complicatie care apare frecvent in urma interventiilor chirurgicale.

"Rezultatele finale ale necropsiei vor fi cunoscute la inceputul saptamanii viitoare", a declarat Diana Bulgaru, directorul Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi.

Prof. Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor Iasi a catalogat cazul ca fiind bizar si ciudat, adaugand ca atitudinea medicilor va fi analizata.

"Trebuie stabilit in ce masura interventia chirurgicala are legatura cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar si curios. inrautatirea starii de sanatate s-a produs din senin, la mai multe ore dupa interventie", a explicat medicul.

Pe langa ancheta Colegiului Medicilor Iasi, Politia a deschis dosar penal, pentru moarte suspecta.

In momentul de fata, Asociatia Chirurgilor Esteticieni nu are o situatie riguroasa a interventiilor, iar la Ministerul Sanatatii nu se centralizeaza astfel de cazuri, sustine prof. dr. Ioan Lascar, presedinte de onoare al organizatiei.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Decedata-in-urma-unei-operatii-estetice.-Colegiul-Medicilor-a-deschis-o-ancheta_18318/

lauff lautf laurf