Imprimare

Medici ginecologi suceveni, neplatiti din cauza unor probleme birocratice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cativa medici ginecologi inscrisi in reteaua de screening pentru cancerul de col uterin nu au beneficiat de indemnizatiile pentru serviciile medicale efectuate din cauza unor probleme birocratice, informeaza Mediafax.

Anuntul a fost facut de seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava. Confom acestuia, medicii respectivi i-au solicitat sprijinul pentru solutionarea problemei platii serviciilor de recoltare a probelor in cadrul programului national de screening al cancerului de col uterin.

Potrivit directorului DSP, la SJU Suceava a fost infiintata o retea de screening pentru cancerul de col uterin. Retelei s-au alaturat medici de familie, medici anatomo-patologis si ginecologi.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Catalina Zorescu, a declarat ca acest program de screening al cancerului de col uterin decurge bine, adresabilitatea femeilor fiind foarte buna, in primele doua luni de la debutul programului peste 600 de femei fiind testate gratuit prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolaou.

De asemenea, irectorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Doina Ganea, a declarat ca nu exista precizari "foarte clare" privind modalitatea de plata a medicilor ginecologi care sunt inscrisi in reteaua de screening pentru cancerul de col uterin, dar ca specialistii financiar-contabili ai unitatii cauta solutii in acest sens.

Ea a spus ca daca medicii ginecologi recolteaza probe in timpul programului de lucru de la spital, atunci nu au drept la plata.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-ginecologi-suceveni_-neplatiti-din-cauza-unor-probleme-birocratice_18330/

lauff lautf laurf