Imprimare

Vaccin eficient in prevenirea bolilor pneumococice invazive

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Vaccinul penumococic este eficient in prevenirea bolilor pneumococice invazive, arata datele publicate de revista medicala The Lancet.

Conform unui comunicat de presa, primul studiu clinic european randomizat controlat care a evaluat impactul vaccinului pneumococic conjugat a fost realizat in Finlanda, pe un esantion de 47.369 de copii.

Potrivit rezultatelor, vaccinul este eficient in prevenirea bolii la copiii cu varste sub doi ani, care sunt cei mai vulnerabili la infectie.

Eficienta vaccinului a fost demonstrata atunci cand a fost administrat in schema de trei doze (2+1) sau de patru doze (3+1) la copiii cu varste sub sapte luni,

"Bolile pneumococice invazive provoaca imbolnavire, spitalizare si chiar moarte in randul copiilor din Finlanda si din intreaga lume. Aceste date semnificative demonstreaza ca vaccinul pneumococic produs de noi este un instrument important pentru sanatatea publica, care ajuta la diminuarea poverii acestei boli", a declarat dr. William Hausdorff, Vice Presedinte si Director Dezvoltare Vaccinuri Pneumococice, GSK Vaccines.

Bolile pneumococice invazive prevenibile prin vaccinare, cum sunt meningita, pneumonia bacteriemica si septicemia, provoaca moartea si imbolnavirea copiilor din intreaga lume.

La nivel global, BPI ucid la fiecare 40 de secunde un copil cu varsta sub 5 ani, majoritatea acestora fiind din cele mai sarace tari ale lumii. Astfel, BPI determina aproape o jumatate de milion de decese in fiecare anii.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Vaccin-eficient-in-prevenirea-bolilor-pneumococice-invazive_18343/

lauff lautf laurf