Imprimare

Combaterea bolilor cronice netransmisibile dezbatuta la Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Incep lucrarile Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile de la Bucuresti, unde specialistii vor dezbate problematica acestor boli in Romania.

In prima zi a congresului personalitati medicale vor prezenta teme legate de incidenta crescuta a cazurilor de boli cardiovasculare, diabet, boli pulmonare si cancer la nivel national, precum si metodele de diagnosticare si tratare ale acestor afectiuni. Dintre invitati amintim: Prof.dr. Maria Dorobantu, Prof. dr. Dan Gaita, Prof.dr. Ovidiu Bajenaru, Prof.dr. Maria Mota, Conf.dr. Ioan Andrei Veresiu, Prof.dr. Miron Bogdan, sef lucrari dr. Patriciu Achimas.

Cea de-a doua editie a Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, desfasurat in perioada 8-9 februarie 2013, la hotel Ramada Parc, Bucuresti, aliniaza societatea medicala romaneaca la directiile globale de preventie, monitorizare si control ale celor mai aprige afectiuni cronice netransmisibile. La ceremonia de deschidere va participa si Acad. Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane.

60 % din decese sunt cauzate de bolile cronice netransmisibile

Ultimul raport furnizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) plaseaza problematica bolilor cronice netransmisibile la grad de alerta mondiala, in contextul in care 60 % din decese sunt cauzate de aceste afectiuni. Ultimele strategii adoptate de autoritatile mondiale, vizeaza reducerea cu 25 % a ratei de mortalitate cauzata de bolile cronice netransmisibile si a factorilor de risc, in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 30-70 de ani, pana in anul 2025.


 

Autor: Andreea Moşoiu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Combaterea-bolilor-cronice-netransmisibile-dezbatuta-la-Bucuresti_18347/

lauff lautf laurf