Imprimare

Riscul ca vegetarienii sa dezvolte BCV este scazut

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un studiu amplu desfasurat in Marea Britanie a aratat ca vegetarienii prezinta un risc cu 32% mai mic sa dezvolte boli cardiovasculare fata de cei care consuma carne si peste, transmite Agerpres.

"Cea mai mare parte a diferentei provine probabil din efectele colesterolului si ale tensiunii arteriale' mai ridicate in general la nevegetarieni. Alimentatia are un rol important in prevenirea bolilor cardiace", a declarat dr. Francesca Crowe de la Universitatea din Oxford, autoarea principala a studiului.

Studiul s-a realizat pe aproape 45.000 de voluntari cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani din Anglia si Scotia, inclusi in ancheta numita "European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition".

Dintre participantii la studiu, 34% erau vegetarieni, cifra care le-a permis cercetatorilor sa faca estimari mai precise asupra riscurilor cardiovasculare in fiecare din cele doua grupe.

"Rezultatele arata clar ca riscul de a dezvolta boli cardiovasculare este cu circa o treime mai scazut la vegetarieni fata de nevegetarieni", arata profesorul Tim Key, director adjunct al unitati de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Oxford si co-autor al studiului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Riscul-ca-vegetarienii-sa-dezvolte-BCV-este-scazut_18352/

lauff lautf laurf