Imprimare

Conferinta dedicata medicilor pediatri si orelisti: “Sa ne protejam antibioticele!”

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii pediatri si cei din specialitatea ORL vor dezbate tema utilizarii prudente si eficiente a antibioticelor in cadrul conferintei “Sa ne protejam antibioticele!”, organizata de Houston NPA, pe 15 martie 2013, intre orele 13.30 si 20.30, la Crowne Plaza Bucuresti. 

Coordonatorul stiintific, conf. dr. Gabriel Popescu, autorul Ghidului Angelescu ("Terapie antimicrobiana'', 2012) va aborda global problematica utilizarii antibioticelor si rezistenta bacteriana la acestea, in prezent.

In cadrul conferintei vor fi organizate workshop-uri, iar medicii sunt invitati sa participe gratuit pe baza confirmarii prealabile si in limita locurilor disponibile. Subiectele vor fi adaptate ariei terapeutice a specialistilor si se vor axa pe prescrierea corectă a antibioticelor.

Importanta conferintei “Sa ne protejam antibioticele!” este cu atat mai mare cu cat studiile despre consumul de antibiotice arata, potrivit Gfk Healthcare, ca in mai 2011, romanii se aflau pe locul patru in Europa la consumul de antibiotice. Peste 50% dintre ei urmand tratament cu antibiotice in ultimul an si aproape jumatate dintre acestia recurgand la cel putin doua cure de antibiotice in acest interval.

Revista medicala “The Lancet”, publicata in martie 2012, aduce la cunostinta un studiu in care plaseaza Romania pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice fara reteta.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Conferinta-dedicata-medicilor-pediatri-si-orelisti_-_Sa-ne-protejam-antibioticele__18355/

lauff lautf laurf