Imprimare

Cadre didactice de la Medicina trimise in judecata pentru luare de mita

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Conferentiarul Cioca Daniel Petru, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, a fost trimis in judecata, luni, pentru luare de mita in forma continua, anunta AGERPRES.

'Magistratii Tribunalului Timis au admis propunerea formulata de procurori si au dispus, sambata, arestarea preventiva a inculpatului pe o perioada de 29 zile', a declarat Ion Brasoveanu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in cursul lunii februarie 2013, conferentiarul a primit in mod repetat sume de bani de la studenti din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Victor Babes' Timisoara, pentru a-i promova la examenul organizat la disciplina biologie celulara si moleculara, disciplina al carei titular este.

El a fost prins in flagrant, in timp ce primea valuta de la studenti. Cercetarile continua in cauza, in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale.

Profesor de la Facultatea de  Medicina  din Brasov arestat preventiv pentru 29 de zile

Prof.univ.dr. Onisai Lazar de la disciplina Anatomie-Embriologie, a Universitatii "Transilvania" Brasov a fost prins  in flagrant saptamana trecuta dupa ce a primit bani de la o politista sub acoperire, care s-a dat drept studenta in anul intai la Facultatea de Medicina.

Asa-zisa studenta s-a intalnit cu profesorul in masina acestuia, i-a dat 700 de lei, iar in schimb profesorul i-a inmanat patru subiecte pentru examenul din sesiunea de iarna. Dupa ce studenta a parasit masina, anchetatorii au perchezitionat autoturismul si au gasit banii, dar si un carnetel cu numele a 14 studenti de la Facultatea de Medicina.

Concomitent cu flagrantul, locuinta profesorului a fost perchezitionata gasindu-se suma de 10.000 de lei si cataloage cu mai multe nume de studenti. A fost retinut vineri seara pentru 24 de ore, dar Tribunalul Brasov l-a pus in libertate cu interdictia de a nu parasi localitatea 30 de zile. Procurorii au facut recurs la Curtea de Apel care a decis, luni, arestarea preventiva pentru 29 de zile.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cadre-didactice-de-la-Medicina-trimise-in-judecata-pentru-luare-de-mita_18357/

lauff lautf laurf