Imprimare

Ministerul Sanatatii ar putea face achizitii publice in numele spitalelor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Senatorii din Comisia pentru sanatate au avizat proiectul de lege care aproba ordonanta emisa de Ministerului Sanatatii privind achizitiile centralizate pentru unitatile sanitare cu paturi, anunta Agerpres.

Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.

Astfel, Ministerul Sanatatii ar deveni principalul ordonator de credite pentru unitatile sanitare din tara si va putea face achizitii publice in numele acestora sau va putea incheia acorduri-cadru.

In timpul dezbaterilor din comisia de specialitate, secretarul de stat din cadrul ministerului, Razvan Vulcanescu, a sustinut ca adoptarea actului normativ va duce la reduceri de pana la 30% la achizitii. Se intampla, uneori, ca pretul pentru acelasi produs sa varieze in functie de intermediar. "In prezent, fiecare spital sau unitate sanitara cu paturi desfasoara in mod individual procedurile de achizitii publice pentru achizitia de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale sau de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto. Din pricina acestui fapt, sunt situatii in care preturile de achizitie a acestor bunuri si servicii difera de la un spital la altul." se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.

Daca va trece de Parlament, ordinul va intra in vigoare din semestrul al doilea al acestui an.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ministerul-Sanatatii-ar-putea-face-achizitii-publice-in-numele-spitalelor_18388/

lauff lautf laurf