Imprimare

Fondurile UPU vor fi utilizate numai pentru servicii medicale si analize

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii va stabili un cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente si servicii in unitatile de primiri urgente si va monitoriza situatia acestora, pentru o gestionare corecta si transparenta a fondurilor publice.

Anuntul a fost facut de catre Raed ARAFAT, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si a fost comunicat catre directorii directiilor de sanatate publica, managerii spitalelor de urgenta si medicii/asistentii, sefi UPU/CPU de la nivel national.

Raed ARAFAT a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare sa fie clare si sa evidentieze serviciile si analizele efectuate numai in departamentele UPU ale spitalelor.

Secretarul de stat in MS a explicat care dintre cheltuieli vor fi considerate eligibile si care nu vor mai fi decontate. „De exemplu, nu vom mai accepta ca, din banii pentru UPU, sa fie decontate platile pentru utilitati sau serviciile de paza, acestea fiind datoria spitalelor in intregime. Fondurile alocate unitatilor de primiri urgente trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacientilor tratati in aceste sectii”, a spus Raed ARAFAT, in timpul intalnirii.

Oficialul MS a atentionat reprezentantii spitalelor si ai autoritatilor locale sanitare asupra modului in care se fac decontarile in cadrul UPU.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fondurile-UPU-vor-fi-utilizate-numai-pentru-servicii-medicale-si-analize_18386/

lauff lautf laurf