Imprimare

Epiduroscopie in premiera romaneasca si est europeana

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prima epiduroscopie in medicina romaneasca si est europeana este realizata joi, 14 februarie, incepand cu ora 9, la o clinica privata din Bucuresti.

Cinci pacienti vor fi tratati prin epiduroscopie de dr. Ovidiu Palea, prof. Hector Salgada si prof. Peter Salgada din Spania. De asemenea, la eveniment vor mai participa medici din Slovacia, Croatia si S.U.A, precum si alti profesionisti din Romania.

Procedurile sunt efectuate in cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara HEMODINAMIC, in colaborare cu Centrul de Diagnostic si Tratament PRO-VITA.

Conform statisticilor oferite de Ministerului Sanatatii, aproximativ jumatate din populatia Romaniei sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale si 6 din 10 adulti acuza dureri de spate.

Herniile de disc, spondiloartropatiile si degenerarile sacroiliace sunt cele mai frecvente patologii ale coloanei vertebrale, care necesita proceduri eficiente de tratament.

Epiduroscopia este o endoscopie a canalului spinal, realizata prin ablatie cu laser, eficienta pentru patologia de tip sindrom discogen, hernii de disc, sindromul post-laminectomie.
 

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Epiduroscopie-in-premiera-romaneasca-si-est-europeana_18395/

lauff lautf laurf