Imprimare

In doi ani, cancerul pulmonar va fi principala cauza a decesului la femei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cancerul pulmonar il va depasi pe cel mamar ca principala cauza de deces in randul femeilor in urmatorii ani, potrivit unui studiu publicat de "Annals of Oncology", anunta Agerpres.

Expertii estimeaza ca, in 2013, aproximativ 82.640 de femei europene vor deceda din cauza unui cancer pulmonar, iar 88.886 din cauza unui cancer mamar, insa aceasta situatie va incepe sa se schimbe incepand din 2015, cand cancerul pulmonar il va depasi pe cel mamar.

Aceasta crestere a numarului de decese cauzate de cancerul pulmonar, care se vede deja in Marea Britanie si Polonia si se va accelera pana in 2020, reflecta cresterea numarului femeilor care au inceput sa fumeze in anii '60 si '70, potrivit revistei medicale.

Studiul, realizat in cele 27 de tari ale Uniunii Europene de profesorul Carlo La Vecchia de la Universitatea din Milano, arata ca dupa aceasta crestere, cazurile de cancer pulmonar se vor reduce pentru ca femeile fumeaza din ce in ce mai putin.

Cercetatorii au observat situatia tuturor tipurilor de cancer din cele 27 de tari ale UE, si in particular in Franta, Germania, Italia, Polonia, Spania si Marea Britanie.

Potrivit publicatiei, sunt din ce in ce mai multe persoanele care dezvolta un cancer, insa sunt mai putine cele care mor de aceasta boala.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/In-doi-ani_-cancerul-pulmonar-va-fi-principala-cauza-a-decesului-la-femei_18394/

lauff lautf laurf