Imprimare

Societatea Romana de Boli Inflamatorii, la Congresul de la Viena

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Societatea Romana de Boli Inflamatorii este invitata sa participe la reuniunea internationala pe tema bolilor inflamatorii intestinale, demarata in perioada 14-16 februarie 2013, la Viena.

Structurile medicale europene se organizeaza intr-o structura internationala, de valenta europeana, pentru a discuta problema cresterii si agravarii unor boli inflamatorii ale intestinului.

"Pentru noi este o onoare sa fim invitati. si noi, dupa modelul european, ne-a structurat o Societate Romana de Boli Inflamatorii foarte activa si considera ca este o problema de mare pericol pentru Romania pentru ca noi suntem pe zona de granita. Incidenta, cu zece ani in urma, era mica, apreciem ca aveam in jur de 900 de cazuri, potrivit unui studiu, iar acum estimarile noastre arata ca avem peste 10.000 de cazuri", a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Mircea Diculescu, seful Catedrei de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni.

Societatea Romana de Boli Inflamatorii se numara printre cei aproape 3.000 de specialisti invitati la Congres.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Societatea-Romana-de-Boli-Inflamatorii_-la-Congresul-de-la-Viena_18404/

lauff lautf laurf