Imprimare

Medicii de familie trebuie sa verifice calitatea de asigurat a pacientului pe calculator

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de familie sunt obligati sa verifice asiguratii pe calculator, in SIUI (sistemul informatic al asigurarilor de sanatate), potrivit noului contract-cadru pentru 2013-2014.

Conform noului contract-cadru, asiguratii nu mai sunt nevoiti sa stea la cozi interminabile la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartin, pentru a obtine adeverinta care le atesta calitatea de asigurati. Sistemul de obtinere a unei adeverinte de asigurat a fost simplificat.

Astfel, bolnavii inregistrati in sistemul informatic al asigurarilor de sanatate pot fi verificati online, pe calculator, direct de catre medicul de familie. Procesarea cererilor se poate face si la ghiseul unic pentru pacienti, deschis in 11 februarie, la Bucuresti.

Astfel, pacientul depune un dosar cu actele necesare, completeaza o cerere, iar adeverinta ii vine acasa, prin posta, in maximum 7 zile. In cazul urgentelor, procedura este grabita, iar adeverinta ajunge la asigurat in maximum 48 de ore.

Asiguratii vor mai bate drumul pana la Casele de Asigurari de care apartin doar in cazuri speciale, in care verificarea online arata neconcordante. Autoritatile spera ca prin acest sistem performant sa elimine cozile interminabile care se formau pentru solicitarea si obtinerea acestei adeverinte.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-trebuie-sa-verifice-calitatea-de-asigurat-a-pacientului-pe-calculator_18405/

lauff lautf laurf